V a r d a g s l i v

V A R D A G S L I V ~ L A N T L I V ~ I N R E D N I N G ~ T R Ä D G Å R D ~ R E N O V E R I N G ~ M A T L A G N I N G

7 mars 2011

Målnings tips

Jaa. sjuka barn, trötta barn, icke lekfulla barn men ändå underbara barn såklart och en sällskapssjuk mamma hmm.
Det börjar bli lite segt att vara hemma nu efter en vecka och inte kunna hälsa på någon eller ens ta en härlig promenad, för barnen har i princip ingen ork alls stackarna, och ingen som kommer och hälsar på =(
Hoppas mina hjärtan snart blir friska så vi kan vara sociala igen =)

Igår fick jag nästan målat klart taket i badrummet på ovanvåningen, men de blir en stund då och en då, så det tar sin lilla tid och jag har bara hela ovanvåningen kvar + hallen och toaletten på nedanvåningen, men nån gång ska det bli klart och de kommer bli sån skillnad och kommer bli så bra.

Jag tänkte jag skulle dela med mig av några tips som jag använder mig av vad de gäller målning när man har småbarn, kanske ni redan gör så här (jag tror jag är smart i brist på annat hihi) men då får ni läsa och skratta bara =)

* Gör det bra ändå allt behöver inte gå så fort och du blir mer nöjd om du tar dig tid
* Använd många penslar, speciellt en som du kan komma åt svåra ställen med och som får lov att spreta =)
* Använd en plastpåse att lägga penslarna i mellan gångerna så blir det inte sån procedur att ta fram och ta bort. Då kan man liksom måla 5 min då och 5 min då och de händer något ändå =)
* Häll upp färgen i en separat burk så kan du även dra en påse över den mellan varven.

Kanske någon fick ett tips att ta med sig från denna läsning =)Jooooo, det måste jag ju berätta!
Min sambo har dålda talanger, igår sa han till mig att han hade en överraskning, hmmm tänkte jag vad kan de vara. Jag listar nästan alltid ut vad det är innan, (tråkigt JAG VET) men hur ska jag göra för att inte göra det?
Men igår lyckades jag eller kanske man ska säga han =)
De började med att jag var jätte arg på han för att jag inte fick duscha av barnstolen och göra den ren efter maten, så jag satte mig vid datorn och muttrade ilsket för mig själv....
Då slog de mig, vad sjutton gör han i det skåpet... aha ljus gulligt tänkte jag och fastnade i en blogg som tur var så jag fick annat att tänka på =) Detta tog tid!
Sen kom han och kramade om mig och sa, kom här älskling och tog min hand.
Då hade han fixat ordning i badrummet med ett varmt (jättevarmt) bad ett glas vin och massor av ljus, doften var ljuvlig. Allt i sin ordning, till och med shampoo flaskorna stog perfekt, han hade till och med vikt handuken och lagt den fint på bordet. SÅÅÅ gullig han är speciellt när han gör det lilla extra =)
Detta gav mig massor av enegi och massor av kärlek!Ha en underbar dag Kram Sanna

3 kommentarer:

 1. Vilken gullig man du har, det var en fin överraskning. Hoppas barnen blir friska snart, och bra tips med penslarna i en plastpåse.
  Krya på er
  Kramar
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 2. Du har en gullig man och det är just sådana saker som betyder så mycket för man förstår att det är mycket tanke bakom!
  Målningen blir klar så småningom, du har ju jättebra tips när man bara kan måla lite i taget.
  Ha en fin vecka!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 3. Kul att du vill vara med och tävla - då hittade jag ju till din blogg!
  Bra målningstips... kan kännas rätt motigt att plocka fram penseln dagtid, när barnen när som helst vaknar/vill vara med.. eller hittar på något annat... ;)

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en rad här hos mig, det glädjer mig
Kram på dig